Till Salu

 

Den ljusa Brahmakyckling och den mörka Australorp, 4 dagar gamla

 

ATT KÖPA KYCKLINGAR FRÅN HEDENKULLA GÅRD

 

Vi kläcker ca 2-3 gånger/år. Det blir lagom många kycklingar, tycker vi. Vi vill kunna ge råd och vara till stöd för dig som väljer att köpa kycklingar från oss. Det är viktigt för oss att du känner dig trygg i ditt köp och med förtroende känner att du kan vända dig till oss när du har funderingar om dina höns. Vi sparar några kycklingar till vår avel och säljer resten som på det viset bekostar foder mm till våra egna höns. Vi säljer inte kycklingar för att tjäna pengar på dem.

 

Många ringer och skriver till oss och för att köpa kycklingar. Ofta vill man tinga. Vi tingar inte kycklingar. Vi tar emot intresseanmälan via mail och så meddelar vi när det är dags för försäljning/leverans men har ingen turordning. Den som först kommer hit för att köpa kycklingar får välja först. När kycklingarna är slut så är de slut...

 

Vi kläcker i en helautomatisk Hemel 120 från 2011 men låter även hönorna ruva fram kycklingar. Vi hyr inte ut plats i vår kläckare pga smittorisken.  

 

AUSTRALORP

 

Inga Australorp till salu. Under 2014 kommer vi att avla på blå, svart och spättat!

 

AVELSÄGG

 

Vi säljer avelsägg. 20:-/ st. Vi har inte avelsägg på lager, utan sparar från att du beställer. Inga fler avelsägg säljes under 2013.

 

Om äggen ska skickas gäller förskottsbetalning. Frakt enligt Postens avgifter samt expeditions- och packkostnad om 100:-.(Expeditionsavgiften gäller ej avhämtning.)

 

Vi ansvarar ej för Postens hantering och ej heller om kläckningen blir dålig efter att äggen skickats per post då vi har mycket bra kläckning både här och på de ägg som hämtas här.

 

Statistik för sålda och kläckta ägg för 2012 är 98,7% befruktning.

Statistik för kläckta ägg på Hedenkulla Gård 2013 är 92% befruktning.

 


Så här ser Stig-Helmer ut, vår äggkläckare (Hemel A120)

 


LEVERANS


Både kycklingar och ägg hämtas, antingen på vår gård i Skåne eller på överenskommen plats. Vi kan även leverera till Växjö regelbundet.

INGA djur skickas med bussgods etc. Ägg skickas med post.

När du köper kycklingar/höns här ska du ha en egen kartong eller bur att hämta djuren i.

 

Patricia Stahl © 2011 • Privacy Policy • All rights reserved

www.hedenkulla.se